Montering av Vivaldi-produkter

Dette må du passe på ved montering av Vivaldi-produkter


Platting

Helårsteltet burde stå på en solid platting bestående av enten terrassebord eller impregnert gulvspon. Sistnevnte er anbefalt dersom man ønsker laminat i helårsteltet. Minstemålet på plattingen varierer ut fra størrelsen på helårsteltet, og en tommelfingerregel er at den bør være minimum 5 cm bredere og 8 cm dypere enn teltets grunnmål. Plattingen skal bygges så nærme som mulig inn til campingvognen, da helårsteltet vil monteres tett inn mot vognen. Plattingen må være fri for spiker og skruer som står opp da det er fort gjort å få rifter i teltet under montering. I plattingen anbefaler vi å bruke dampsperre for å minske kondens og fukt inne i helårsteltet. Det er mange måter å gjøre dette på, vi anbefaler å ta kontakt med nærmeste byggevarehandel for råd og veiledning.
 

Vogn

Både vogn og platting bør være i vater for å få riktig press på sluseputene mellom helårsteltet og vognen. Ved montering av Vivaldi helårstelt er det også viktig at høyden fra platting til vogntaket er korrekt, for at slusekappen skal kunne monteres riktig og kunne oppfylle de funksjonene den er ment for, blant annet å tette for vær og vind mellom campingvognen og telttaket. Vi anbefaler høyde på 245 cm for et godt resultat, og for optimal avrenning mot vogntaket. Montering med høyde ned til 240 cm lar seg også gjøre. Vogntaket må rengjøres 20 cm fra skinnen og inn på taket, langs hele takbredden. Dette er for å kunne gi et godt feste for overlappen fra slusekappen som festes med en sterk dobbeltsidig teip.
 

Temperatur

For selvmontører anbefales det at Vivaldi 4 Seasons monteres i godt og varmt vær. Jo varmere vær, jo enklere montering. Ved montering i kaldere temperaturer er det risiko for skader under montering. Grunnen til dette er at egenskapene til duken forandres ved kaldere temperaturer, og når man strekker duken kan man forringe egenskapene til duken dersom det er for kaldt. Når teltet er montert og dukene allerede har fått sin passform tåler dukene tilsvarende påkjenning i kalde som i varme temperaturer. 

Gulv

I de tilfeller der det skal legges gulv anbefaler vi å legge noe som er fuktbestandig, f.eks. høytrykkslaminat eller klikkvinyl.

Montering av Vivaldi helårstelt

Oppsett av Vivaldi for selvbyggere. Bilder med beskrivende tekst. 

Link til arkiv

Montering av Vivaldi Paviljong

Oppsett av paviljong for selvbyggere.

Link til arkiv

 

Montering av skyvedør

Oppsett av skyvedør, bilder med beskrivende tekst.

Link til arkiv

Montering av slusekappe

Slik monterer man en slusekappe korrekt.

Link til side

 

Montering av markkappe og hjulhuskappe

Slik monterer man en markkappe og en hjulhuskappe korrekt.

Link til side